Neživme v ľuďoch fikciu, že súčasné Rusko, či USA sú akýmisi svetovými Leviatanmi, škodí to aj EU

8. júla 2017, Kalafut Rastislav, Nezaradené

Niektorí takzvaní korektori, či oponenti tzv. konšpiračných teórií paradoxne sami živia iné konšpiračné teórie. Vytvárajú si tie „svoje“, ktoré im z určitých dôvodov vyhovujú, alebo vyplývajú z neznalosti, či apriórnej zaujatosti, či až nepochopiteľnej chorobnej nenávisti voči druhému (iným).

Áno, aj v dnešnej dobe sa z niektorých kruhov kričí, či vedie kampaň proti prezidentovi Ruska V. Putinovi a z iných, niekedy aj „duálnych úst“ znejú nemenej ostré narážky proti prezidentovi USA D. Trumpovi. (Bohužiaľ sú to aj ľudia z tzv. „seriózneho spravodajstva“, ktorí by mali hovoriť, či informovať verejnosť len o reálnych faktoch a nevnášať do spravodajstva svoje emócie, či iné záujmy. Takéto vyjadrenia patria totižto bezpochyby na úplne inú platformu, ak vôbec … Na záver v TV už len zaznie: napr. „Z USA, pre TV XY, YZ, New York, Washington“, apropo a pred tým len samá žlč … ))-: Obdobne to však znie aj smerom k Rusku … Nuž: – No comments, – Без комментариев )) -: )

Myslím si, že po prvom stretnutí hláv dvoch veľmocí V. Putina a D. Trumpa sa konečne môžu začať postupne topiť ľady. Nuž veru, bolo by aj na čase. Veď koordinácia zahraničnej politiky vo väzbe na vyzbrojovanie, medzinárodný obchod a zlepšenie vzťahov vo všeobecnosti medzi USA a Ruskom by bola ohromným prínosom nielen pre tieto dve svetové veľmoci, ale pre celý svet, teda aj pre EU samotnú, jej členské krajiny, vrátane Slovenska ((-: …

Určite, je veľa sporných a nevyriešených otázok, ale keby neboli, tak sa lídri na takejto úrovni nemusia schádzať osobne, a ešte k tomu za zatvorenými dverami. Ak by bolo skutočne všetko v najlepšom poriadku, tak by pri dobrých vzťahoch asi stačil aj „obyčajný“ novoročný pozdrav: „Happy New Year“, „C новым годом “ ((-: a basta, „Go on, продолжаем .“

Nám ostatným v tejto otázke azda ostáva len držať obom partnerom prsty, nech dospejú k vzájomnému porozumeniu a zmysluplným riešeniam pre blaho nás všetkých. Na tomto kolbišti, jednaniach títo svetoví lídri zo strany niektorých „expertov“ sypanie hrachu pod nohy nepotrebujú. Takéto verbálne prejavy z úst už spomínaných „odborníkov“ vyznievajú skutočne komicky. Každý totižto vie, že žabí škrek a psí brechot do „neba“ dozaista nepočuť ((-:
Epilóg:
Bez primeranej koexistencie medzi USA a Ruskom sa bude dnešný svet asi len ťažko uberať zmysluplným smerom …

PS:
V európskych rozmeroch, v rámci EU však vyvstáva ešte jedna otázka, či skôr problém vo vzťahu k Rusku (okrem tých iných, všeobecne známych a pertraktovaných …). Ako vykoreniť doslovne až patogénny strach Nemecka, či Rakúska z Ruska…? Nuž, ale niet čudo, lebo niekoľko krát v histórii doslovne „naraziť“ na „Ruského Medveďa“, to fakt zanechá hlboké stopy, ale aj to sa dá prekonať, veď doba sa pohla o riadny kus ďalej … ((-:
K.R.