Založ si blog

P. Pellegrini, prezidentské voľby 2024 a dobrá správa pre Slovensko . . .

Prezidentské voľby sú predo dvermi. Prieskumné agentúry uverejňujú prvé výsledky, ako by mohli dopadnúť. Výsledky sú de facto unisono v prospech P. Pellegriniho aj keď „až“ v ich druhom kole. Nie som anketár, zberateľ údajov, kto by koho volil, ale asi o to lepšie. Pohybujem sa medzi ľuďmi a nie som odtrhnutý od reality ako v intenciách spoločenských nálad, tak i poznania slovenských reálií, aj keď sa v poslednom čase do nášho slovenského prostredia snažia infiltrovať cudzie paradigmy vnímania akýchsi pseudohodnôt, či pokrivenosti toho, čo tu stálo dlhé stáročia na pevných základoch. Zdravé a našské, klasické hodnoty sú bohužiaľ podkopávané, a čo je na tom najhoršie z vnútra. Z vnútra cez niektoré stranícke štruktúry, ktoré sú svojim prejavom na hony vzdialené od svojho hodnotového základu z ktorého by mali bezpodmienečne vychádzať. Nuž do politiky sa skrz hlásanie ušľachtilých hodnôt prepašovali aj farizeji (iné na mysli, iné na jazyku). Bohužiaľ to platí v súčasnosti o mnohých čelných tzv. konzervatívnych politikoch, ktorí sa nedržia klasických hodnôt, aj keď to navonok až príliš vehementne a ostentatívne deklarujú. V skutočnosti ich primárnym cieľom je vlastný profit, povestné zlaté teľa, a tomu bohužiaľ podriaďujú všetko svoje konanie. Nuž a ľudia, mnohokrát naivní, či bez autonómneho myslenia im na ich manipulácie naletia. Vidia, že oni sa stretávajú s predstaviteľmi kléru a to im stačí. Pritom pri mnohých takýchto politikoch je to len imidžové správanie, mimikry, ale o to účinnejšie. V mnohých prípadoch sa však za takýmito aktivitami skrýva výlučne zištnosť, či tá spoločenská v ich postavení alebo finančná, ktorá sa odráža v hromadení peňazí a majetku, a to všetko so žlčou v srdci a jedom na jazyku, ak im niekto oponuje, demaskuje ich nekalé úmysly a tak nabúrava ich zištné ciele.

Nuž, ale späť k voľbám, aj keď predmetné s nimi úzko súvisí, nakoľko niektorí súčasní tzv. konzervatívni politici začínajú mútiť vodu a s ňou i myseľ mnohých „ich“ rigidných voličov, ktorí delegovali svoju slobodnú vôľu práve na nich ako zvolených, či „vyvolených“ ? Bohužiaľ tým nesprávnym smerom …

P. Pellegrini ako kandidát na prezidenta SR svoju rétoriku na rozdiel od iného večne zamračeného a nespokojného … nezačína slovami: „Ako prezident budem už apriori proti súčasnej vláde …!“. Vážení, veď takýto postoj je cestou k nepokojom, anarchii a namiesto tak potrebnej konsolidácie spoločnosti by viedol k jej rozvratu. Takýto človek by nebol prezidentom, ale sabotérom vo vlastnej krajine na čele ktorej by stál. Šialené, či i len pomyslieť. Predsa každý neprajník a záškodník dokáže do súkolesia, ktoré sa konečne zmysluplne rozbehlo, začína do seba zapadať a podávať požadovaný výkon, sypať deštrukčný piesok. Pre boha, veď takéto niečo už v momente zrodu takejto myšlienky je zvrátené, či až diabolský zámer !

Nečudo, že prieskumy hovoria jasnou rečou. Odzrkadľujú prirodzené potreby väčšiny ľudí, ktorá potrebuje garancie v oblasti sociálnych istôt, ako i záruku pre ľudí, ktorí vyrástli v prostredí klasických hodnôt, majú národné cítenie, že tieto budú i naďalej zachované. Práve tieto hodnoty a atribúty Peter Pellegríni spĺňa v plnom rozsahu a bude ich jasným a dôstojným zástancom. Zároveň ako prezident má pán Pellegríni aj akúsi „pridanú hodnotu“ v tom, že chápe i podčiarkujem, racionálne liberálne krídlo, teda ich akceptovateľné požiadavky. Veď prezident SR ako hlava štátu je predstaviteľom a zástancom nás všetkých. Je to teda kandidát, človek, ktorý dokáže dnešnú príliš polarizovanú a „rozhádanú“ slovenskú spoločnosť stmeľovať a nie ešte pridávať benzín už pomaly aj do vyhasínajúcej pahreby.

Povedzte mi, kto z kandidátov na prezidenta má lepšie profesijne skúsenosti so spravovaním štátu ako v oblasti exekutívy, tak i zákonodarstva ako práve P. Pellegrini ? On sa nehrdí tým, že vyštudoval akúsi vraj prestížnu (?) zahraničnú univerzitu so zameraním na to ako „chutia Eskimákom banány“, alebo „ako zvýšiť počet tuleňov v Mexickom zálive“, tak ako „experti“ a šepkári niektorých iných prezidentských kandidátov … V neposlednom rade ani nevisí na šnúrkach nejakých neziskoviek, či iných ťažko definovateľných záujmových skupín pochybného charakteru i pôvodu … a súbežne s tým, a to akcentujem nie je žiadnym vojnovým štváčom, ale racionálnym peace – makerom, a to je obrovský bonus pre dnešnú, vojnami a konfliktami zmietanú medzinárodnú scénu …

*RESUMÉPETER PELLEGRINI ZO VŠETKÝCH 11 KANDIDÁTOV, PO ZVÁŽENÍ VŠETKÝCH KVALITATÍVNYCH KRITÉRIÍ KLADENÝCH NA PREZIDENTA SR JE TÝM OPTIMÁLNYM RIEŠENÍM, VOĽBOU NA POST HLAVY NÁŠHO SUVERÉNNEHO ŠTÁTU, SLOVENSKEJ REPUBLIKY V TEJTO DOSŤ POHNUTEJ DOBE …

Prajem Vám všetkým v prvom rade dobré zdravie (bez neho všetko ostatné padá …) a súbežne s tým šťastnú ruku (výber) pri prezidentských voľbách 2024. Majte na zreteli, že ide o nás, ide o Slovensko.

Ďakujem,
Ing. Rastislav Kalafut

PS:
Hore uvedené sú „len“ strohé myšlienky, osobný názor človeka, ktorý toho v živote reálne dosť videl i skúsil, naprieč dianím od r. 1989 (ergo, nemá poznanie a názor nadobudnutý len cez TV obrazovku, alebo mnohé účelovo písané články, či knihy, z ktorých mnohé sú skôr účelovou fabuláciou ako podávaním autentickej výpovede doby, ktorú popisujú). Apropo, nereprezentujem žiadnu politickú stranu, či záujmovú skupinu.

Prestaňme podporovať vojnu ! Let’s stop supporting war ! Давайте перестанем поддерживать войну !

11.10.2023

Už teraz má Slovensko krvavé ruky, ako negatívne dedičstvo predošlej vlády… Nepoznám obranné, či útočné zbrane. Každá zbraň zabíja ľudí a ničí materiálne hodnoty. Koľko ľudí zabili zbrane vyvezené zo Slovenska do vojny medzi Ruskom a Ukrajinou ? Koľko ruských, ale aj ukrajinských chlapcov, vojakov bolo nimi zabitých a koľko civilistov ? Koľko materiálnych [...]

Darmo ste intrigovali a pľuli na Fica, Danka i Pelegríniho, 30. 9. 2023 národ slovenský rozhodol, že dedičstvo našich otcov bude zachované !

06.10.2023

Úvod: Málo „svätých“, ak vôbec nejakého som stretol vo svojom živote. Človek nie je tvor dokonalý, ergo na každého z nás sa nejaká špina počas žitia nalepí, hoc i malá „nepatrná“, o to viac, že dnešný svet sa podobá skôr na spoločenské smetisko ako na čisté, „ideálne“ prostredie. Jadro: Toľko špiny, intríg za posledného tri a pol roka, prízemné a [...]

Už teraz je to hrozné. . . , ale aktivácia NATO, čl. 5 Zmluvy. . . by mohla viesť k „začiatku konca“.

25.02.2022

Nech si každý jeden z nás hľadá sám odpoveď na otázku prečo je dnes Rusko a Ukrajina vo vojne, (dnes už každý vie, že včera, 24.2.2022 vypukla azda nikým nepredvídaná bratovražedná vojna medzi Ruskom a Ukrajinou). Myslím si, že priemerne inteligentný človek, ktorý sleduje dianie okolo seba a zapne si nielen jeden informačný zdroj a nie je náchylný zjesť všetko aj s [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

Kalafut Rastislav

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 446664x
Priemerná čítanosť článkov: 9116x

Autor blogu

Kategórie