Založ si blog

Pozor na rusky SPUTNIK, prečo . . . ?

Každý na Slovensku už vie, že na Slovensko dorazila prvá dávka ruskej proti COVID-ovej vakcíny SPUTNIK V. Nech je ako je, už vonkoncom nezáleží na tom kto ju obhajuje a kto ju zatracuje, či už z toho, že: „Nie je ešte povolená v EÚ, ani na Slovensku …“ alebo z iného dôvodu. Ľudia však umierajú na COVID 19. Dnes už nie na základnú formu, ale pomaly už asi na „xy -tú“ formu jej mutácií. Žeby sme začali očkovať ľudí „destilovanou vodou, Made in Slovakia?“ Tá neublíži. Žiaden „side effect“. Nuž a možno zaúčinkuje ako placebo „mentálny, autosugestívny liek“ a je po problémoch ))-:. To akože fakt SPUTNIK V ešte nemá žiadne seriózne reporty nielen z laboratórnych podmienok, ale dnes už aj z reálnej relevantnej klinickej praxe ? Veď koľko ľudí do dnešného dňa už bolo touto vakcinačnou látkou zaočkovaných … ?
Nuž, ale in medias res. Z dobre informovaných zdrojov sa určití ľudia dozvedeli vážnu vec. Akú ? Áno, aj SPUTNIK V sa aplikuje v dvoch dávkach s odstupom 21 dní. Ale pozor ! Už prvá dávka má vážne vedľajšie účinky. Po jej podaní namiesto „S p u t n i k V“ začnete písať „C п у т н и к, п я т ь (может быть – B)“. Po druhej dávke už zvládnete celú Azbuku a o dva dni neskôr začnete hovoriť, čítať i písať excelentnou ruštinou, a to už uznajte, že by bola hybridná vojna ako hrom !
Nuž, teraz už vážne. Už väčšinu ľudí nebaví, ba až unavuje počúvať reči o nebezpečnom Rusku od xy … a na druhej strane zase na oplátku o vážnom nebezpečenstve zo strany USA od yz … Ďalší to berú zase frontálnejšie, vraj „ako na naše Slovensko každý striehne a chce nás „HAM, NA JEDEN HLT“ … Vyjadrené analógiou rozprávky, ale veď prečítajte si sami pútavý titul: „O Červenej Čiapočke a vĺčkovi Tĺčkovi.“ S čítaním tejto pútavej knižky (trileru) to však fakt nepreháňajte, nakoľko … !!!
Vraj máme bojovať proti konšpiráciám ? Položme si ruku na srdce s otázkou: „Nie sme to mnohokrát práve my, čo sme ich hlavnými šíriteľmi ?“
Prepáčte, ale prestaňme už konečne „blbnúť“. Ja mám skutočne jedno staré, ojazdené auto značky Chevrolet (značka USA) a tankujem na „maďarskej“ čerpačke firmy MOL. Nuž a neverili by ste, že do tej starej 14 ročnej už de facto haraburdy (na ktorú by ste dozaista nezbalili žiadnu babu, práve naopak …) tankujem benzín a hádajte odkiaľ ? Predstavte si, že z ropy, ktorá tečie z Ruska. Nuž a ráno si tiež varím kávu na plynovom horáku, kde horí ohník, horí a verte mi „hriešnikovi jednému“ tiež z ruského plynu.
Bojím, bojím, že už začínam mať z toho všetkého takú averziu, že zajtra ten môj „very old & rusty vehicle“ budem radšej tlačiť a kávu si uvarím pred domom na našom slovenskom ohníku, ako inak ako z dreva v neďalekom parku ((-: Len dúfam, že ma pri tom mestskí policajti nenachytajú, vraj sa to nemôže, alebo keď je ohník z nášho slovenského dreva, tak sa to predsa len akosi dá ? Veď inej možnosti ani nebude !

PS:
Prepáčte, ale nedalo mi, aby som to všetko, hoc je to v dnešnej dobe skutočne obzvlášť vážne, akosi neodľahčil.
Nuž a ešte jedna poznámka. Predtým než budeme o niečom „skalopevne presvedčení“, skúsme v prvom rade aspoň trošku pootvoriť nielen naše mysle, ale aj srdcia a pochopiť skutočnú hierarchiu reálnych hodnôt a následne i priorít samotných …

ZÁVER:
PODĽA MŇA NIE JE TAK DOLEŽITÉ ODKIAĽ VAKCÍNA, ČI „LIEK“ POCHÁDZA (schválne to ilustrujem trošku geopoliticky „antagonisticky“), ČI BY TO BOL NAPR. Z IZRAELA, ALEBO NIEKTORÝ ARABSKÝ ŠTÁT, ALEBO POCHÁDZA Z USA, ČI RUSKA, NAKOĽKO TU IDE O ĽUDSKÉ ZDRAVIE, ĽUDSKÉ ŽIVOTY, A TO JE VŽDY NA PRVOM MIESTE, ASPOŇ V MOJOM HODNOTOVOM REBRÍČKU, ALEBO SA MÝLIM ???

Ďakujem, nech sa nám (Vám) všetkým skutočne dobre vodí …
© R. Kalafut

P. Pellegrini, prezidentské voľby 2024 a dobrá správa pre Slovensko . . .

03.03.2024

Prezidentské voľby sú predo dvermi. Prieskumné agentúry uverejňujú prvé výsledky, ako by mohli dopadnúť. Výsledky sú de facto unisono v prospech P. Pellegriniho aj keď „až“ v ich druhom kole. Nie som anketár, zberateľ údajov, kto by koho volil, ale asi o to lepšie. Pohybujem sa medzi ľuďmi a nie som odtrhnutý od reality ako v intenciách spoločenských nálad, tak i [...]

Prestaňme podporovať vojnu ! Let’s stop supporting war ! Давайте перестанем поддерживать войну !

11.10.2023

Už teraz má Slovensko krvavé ruky, ako negatívne dedičstvo predošlej vlády… Nepoznám obranné, či útočné zbrane. Každá zbraň zabíja ľudí a ničí materiálne hodnoty. Koľko ľudí zabili zbrane vyvezené zo Slovenska do vojny medzi Ruskom a Ukrajinou ? Koľko ruských, ale aj ukrajinských chlapcov, vojakov bolo nimi zabitých a koľko civilistov ? Koľko materiálnych [...]

Darmo ste intrigovali a pľuli na Fica, Danka i Pelegríniho, 30. 9. 2023 národ slovenský rozhodol, že dedičstvo našich otcov bude zachované !

06.10.2023

Úvod: Málo „svätých“, ak vôbec nejakého som stretol vo svojom živote. Človek nie je tvor dokonalý, ergo na každého z nás sa nejaká špina počas žitia nalepí, hoc i malá „nepatrná“, o to viac, že dnešný svet sa podobá skôr na spoločenské smetisko ako na čisté, „ideálne“ prostredie. Jadro: Toľko špiny, intríg za posledného tri a pol roka, prízemné a [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Kalafut Rastislav

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 445928x
Priemerná čítanosť článkov: 9101x

Autor blogu

Kategórie